PARA SWIM CUP PRAGUE 2024

Druhé kolo Českého poháru v paraplavání se konalo v Praze na Šutce v sobotu 13. 4. 2024.

Závod PARA SWIM CUP PRAGUE 2024 byl posledním testem před evropským šampionátem paraplavců ve Funchalu. Závod zorganizoval klub PARA PLAVÁNÍ PRAHA z.s. ve spolupráci s ČESKÉ PARA PLAVÁNÍ z.ú. a účastnil se jej téměř kompletní paralympijský tým v čele s Parasportovcem roku, mistrem světa na 400m kraul Davidem Kratochvílem, medailisty z MS 2023 Agátou Koupilovou a Arnoštem Petráčkem, finalisty MS Vendy Duškovou, Jonášem Kešnarem a Alex Borskou. V konkurenci plavců z ČR, Slovenska, Rumunska, Srbska a Saudské Arábie byli nejvíc vidět právě čeští paraplavci. Po třech výhrách si rozdělili Jonáš Kešnar, Vendula Dušková a Agáta Koupilová, která kralovala i ve dvojboji. Mužský dvojboj vyhrál David Kratochvíl. Skvělý výkon zaplavala Alex Borská. Na kraulové čtyřstovce splnila limit B na letní paralympijské hry. Na Šutce se představili i plavci nastupující generace z juniorské reprezentace Eduard Prokop, Nela Kuiper, (oba PARA PLAVÁNÍ PRAHA) a Matěj Staša (SK KONTAKT KARLOVY VARY).

Na startu pražského závodu se představilo celkem 143 závodníků z 21 klubů. Nejmladší závodnicí byla Ellen Trutnovská z klubu SK KONTAKT KARLOVY VARY, nejstarším závodníkem byl Miroslav Karfus z SK KONTAKT BRNO.

Ceny sportovcům předával Martin Kovář, čtyřnásobný paralympijský vítěz a spoluzakladatel KONTAKTU bB, který společně se současným šéftrenérem domácího klubu Janem Nevrklou vytvořil metodu KONEV pro plavání a paraplavání. Dalšími předávajícími byl Lukáš Pollert a stále aktivní reprezentant v plavání Ondřej Gemov.

Výsledky a oficiální fotografie naleznete zde:

Oficiální fotografie – Kristýna Matoušková

Oficiální fotografie – Stanislav Krupař

Výsledky